Artiesten EO-Jongerendag 2011 bekend

De EO heeft bekendgemaakt wie er gaan optreden op de EO-Jongerendag in het GelreDome. Pearl Jozefzoon gaat optreden op het hoofdpodium. Pearl eindigde na Ben Saunders als tweede in de talentenshow The Voice of Holland. Op 4 juni vindt de EO-Jongerendag plaats in Arnhem. Dit christelijke evenement met 30.000 bezoekers is helemaal gratis.

Andere artiesten die op het hoofdpodium optreden, zijn onder andere Kutless, The Afters en TobyMac. De bands Kutless en The Afters waren vorig jaar al te zien op het Xnoizz Flevo Festival en komen dit jaar ook naar de EO-Jongerendag. In januari lanceerden The Afters hun nieuwe album 'Light Up The Sk*'.

De afsluiter van de dag is TobyMac. Hij maakt urban- en hiphopmuziek met een hoge dansfactor. Kees Kraaijenoord leidt de worship tijdens deze dag. Naast de artiesten op het hoofdpodium treedt de Britse poprockgroep The Gentlemen op tijdens het pauzeprogramma op het Xnoizz-podium. Tiemen Westerduin spreekt dit jaar over het thema 'Move'.

Ook dit jaar is de presentatie van de EO-Jongerendag 2011 weer in handen van Manuel Venderbos. Het programma van de Evangelische Omroep start om 13.30 uur en duurt tot 21.00 uur. [Radio.NL]