X Factor blijft tv-kijkers boeien


X Factor was vrijdagavond wederom de grote winnaar in de strijd om de televisiekijker. De talentenjacht van RTL 4 eindigt net als vorige week bovenaan de lijst van best bekeken programma's van de dag. X Factor trok 1,56 miljoen kijkers. De nummer twee in de lijst van best bekeken programma's van de vrijdag is het achtuurjournaal van de NOS, met 1,54 miljoen kijkers.

De top drie wordt gecompleteerd door Vermist. Het TROS-programma wist 1,4 miljoen mensen te boeien, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

The Voice Of
Met de talentenjacht The Voice Of van John de Mol gaat het ook erg goed. Het is nog maar net begonnen in de Verenigde Staten, maar zondag werd bekend dat er een tweede seizoen in de maak is. Dat bevestigt zender NBC. "Dankzij The Voice die wij als sterke nieuwe aanwinst al in handen hebben, gaan we het seizoen 2011-2012 behoedzaam maar met enorm enthousiasme tegemoet."

Het tweede seizoen van het zangprogramma moet een belangrijke plek krijgen in de herfst- en winterprogrammering van de zender in de VS. Na The Voice of Holland is het Amerikaanse programma de tweede versie van het programma. In een aantal andere landen zijn lokale producties in voorbereiding. Deze worden vaak gemaakt in een samenwerking tussen Talpa van John de Mol en een lokale productiemaatschappij.

De Nederlandse versie werd gewonnen door Ben Saunders. De zwaar getatoeŽerde zanger versloeg in de finale Pearl. De eerste aflevering van de Amerikaanse versie werd door zeker twaalf miljoen mensen bekeken. [Novum/Radio.NL]