Rockzender straft luisteraar met Take ThatEen rockzender in Engeland heeft een wel heel ludieke manier gevonden om één van zijn luisteraars te straffen. Het station trakteert hem of haar namelijk op kaartjes voor een concert van Take That. De kaartjes zijn echter wel bestemd voor de verliezer van een wedstrijd, want de winnaar krijgt kaartjes voor een aantal grote festivals.

Onder het motto ‘Could it be tragic?’ kunnen luisteraars van de rockzender Kerrang Radio, die in grote delen van Engeland via DAB uitzendt en in Birmingham op 105.2 FM, zich tot en met eind mei aanmelden voor de wedstrijd. Uiteindelijk worden twee kandidaten uitgekozen, die het live op de radio tegen elkaar op gaan nemen. De winnaar krijgt kaartjes voor de Foo Fighters en de festivals Download, Sonisphere, Wireless en Nass.

Gelukkig is er ook aan de verliezer gedacht, want ook deze gaat niet met lege handen naar huis. Hij of zij wint namelijk kaartjes voor het concert van Take That in Sunderland, waardoor het verliezen nog zuurder wordt. “Take That is precies het tegenovergestelde van wat onze luisteraars leuk vinden”, reageert James Walshe van Kerrang Radio. “Zij houden absoluut niet van door producers bedachte jongensgroepjes. Het idee al om naar zo’n concert te moeten is voor onze luisteraars een verschrikking.”

Het is niet de eerste keer dat een radiostation deelnemers aan een wedstrijd trakteert op een zure prijs. De regionale zender ffn in het Duitse Nedersaksen gaf in 2010 kaartjes weg voor een concert van Robbie Williams, alleen was tot het laatste moment nog niet duidelijk of de winnaars het concert ook echt zouden zien. De ene helft ging per bus naar het concert, terwijl de andere helft bij de dichtstbijzijnde haringkraam op Rolmops werd getrakteerd.

Kerrang Radio haalde al eens eerder het nieuws met een opmerkelijke actie. In 2009 begroef het een aantal luisteraars levend. [RS/Radio.NL]