Miljoenen kijkers voor ontknoping Eredivisie

De kijkcijfers van zaterdag 15 mei 2011 (SKO)

Studio Sport (NOS, Ned1, 18:59) – De ontknoping van het Eredivisie-voetbal is zondag door miljoenen kijkers gevolgd via de televisie. De samenvattingen in het programma Studio Sport Eredivisie trokken 2.937.000 kijkers (madl: 47.0%), goed voor een tweede plaats in de dagelijkse kijkcijfer top 15. Alleen het Achtuurjournaal, dat aansluitend te zien was, trok meer kijkers. Deze uitzending, waarin uitgebreid bericht werd over de winst van Ajax en de festiviteiten, scoor- de 3,6 miljoen kijkers.

Het feest na afloop van de wedstrijd Ajax-FC Twente in de Amsterdam ArenA wist ‘s middags op Nederland 1 866.000 kijkers af. De daarop volgende nabeschouwing trok 893.000 kijkers. Studio Voetbal noteerde op de late avond 1,2 miljoen kijkers.

De NOS zond de kampioenswedstrijd overigens niet live uit. Dat gebeurde door Eredivisie Live.

Loverboys (BNN, Ned3, 20:28) – Loverboys Dennis en Valerio keerden zondag terug op televisie. Voordat ze deze zomer hun liefde weer uitspreiden over Nederland, bezochten de presentatoren in een speciale eerste aflevering de kandidaten van het afgelopen seizoen. Heeft de hulp van de Loverboys gewerkt? “Ik sta regelmatig versteld in Loverboys. De een kan niet wachten iemand de deur uit te trappen, terwijl de ander alles op alles zet iemand te versieren. Ik ben heel benieuwd hoe het de deelnemers van het afgelopen seizoen nu vergaat“, liet Dennis voorafgaand weten, Valerio: “Het is voor ons een soort rapportcijfer: hebben de Loverboys voldoende hulp geboden?” Loverboys werd door 255.000 kijkers (madl: 3.5%) bekeken.

Peter R. de Vries (SBS6, 21:27) – In het programma van Peter R. de Vries stond zondag de zaak van de in 2008 in Honduras verdwenen Mariska Mast centraal. Haar opgraving en nieuwe sectie heeft nieuwe belastende feiten opgeleverd. Vrijwel altijd is justitie de opdrachtgever van opgravingen, nu waren dit de nabestaanden van Mariska en Peter R. de Vries. “De opgraving en nieuwe sectie zijn een heel ingrijpend opsporingsmiddel, met veel emotionele aspecten voor de nabestaanden, maar het heeft wel resultaat gehad. Het heeft meer opgeleverd dan we vooraf durfden hopen“, aldus de misdaadjournalist. Peter R. de Vries trok 1.338.000 kijkers (madl: 20.2%) met zijn misdaadprogramma.