Gordon stopt met Toppers en richt zich op televisie


Gordon heeft ‘in goed onderling overleg’ besloten om te stoppen met De Toppers. Na acht jaar zal hij volgend jaar niet meer terugkeren op de jaarlijkse concertserie van de muziekformatie. Dat heeft Gordons manager woensdag laten weten. De prioriteit van Gordon ligt nu bij zijn eigen formatie Los Angeles, The Voices. “Ook mijn werkzaamheden voor televisie leggen de werkdruk zo hoog dat ik keuzes heb moeten maken en daarvan is dit een van de belangrijkste“, zo laat de zanger weten.

De Toppers bestaan al acht jaar en Gordon is lid van het eerste uur. “Ik denk dat ik creatief gezien op een hoogtepunt stop binnen de formatie. Ik wil mijn energie en tijd goed gaan verdelen. Ik heb enorm veel succes met mijn nieuwe zelf opgerichte zangformatie Los Angeles, the Voices en zal daar muzikaal gezien nu mijn pijlen op richten. Zo zal ik mijn droom proberen te verwezenlijken om met deze mannen internationaal door te breken en wil ik met Los Angeles, the Voices een jaarlijks terugkerend kerstevenement gaan doen.”

Gordon gaat de samenwerking met Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger wel missen. “Ik neem met pijn in mijn hart afscheid van de jongens en van het Toppers publiek op een hele vriendschappelijke wijze en met wederzijds respect. Ik zie het dan ook als stoppen op een hoogtepunt in een formatie waarin ik heb meegewerkt aan het opbouwen van een instituut in Nederland wat Toppers is geworden. Ik hoop dat ik een waardige opvolger krijg en ik bedank alvast al die honderdduizenden Toppers fans voor hun applaus en steun in de afgelopen jaren.”

Van wanklank is volgens de betrokkenen geen sprake. “Gordon heeft zijn beslissing gebaseerd puur op zijn eigen persoonlijke veranderingen in zijn leven waarin werkdruk en spreiding van werkzaamheden centraal staan“, meldt zijn manager.

René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling laten weten het vertrek van Gordon te betreuren, maar zijn zeker van plan om volgende week samen met Gordon een prachtig spektakelstuk van Toppers in Concert te gaan maken.