Productiebedrijf Albert Jan Struik failliet

De rechtbank in Amsterdam heeft het productiebedrijf 'Mc Rtv Reclame B.V.' failliet verklaard. Rtv Reclame was een productie en distributiebedrijf van films en tv-programma´s van Albert Jan Struik. Of dit gevolgen heeft voor diverse tv-programma's, zoals Regio Business Magazine, Style en Teletrends bij RTL en SBS is nog niet bekend.

Albert Jan Struik maakte diverse informatieve tv-programma's voor tv-zenders van RTL Nederland en SBS. Voor RTL 7 maakt Rtv Reclame het programma 'Regio Business Magazine', elke zondagochtend te zien op RTL 7. De herhaling was elke werkdag op RTL Z te zien.

Style was elke zondag te zien bij RTL 5 en een herhaling werd voorheen op RTL8 uitgezonden. Style werd gepresenteerd door presentatrices Vivian Ewbank, Fajah Lourens en Peggy Jane de Schepper.

Voor SBS maakte het bedrijf het tv-programma 'Teletrends', elke zondagmiddag te zien op SBS6. Hieronder vallen o.a. Teletrends en Citytrends. Daarnaast maakt Albert Jan Struik ook nog bedrijfsfilms en programma's voor de haagse regionale zender Infothuis. Of het faillissement gevolgen heeft voor het personeel van Albert Jan Struik en Rtv Reclame is nog niet bekend.

Radiowereld
A.J. Struik was, voordat hij tv-programma's ging maken en produceren, ook werkzaam in de Radiowereld. Bij de Bossche lokale omroep Boschtion was hij Interim-manager en bij de Olon was hij penningmeester en bestuurslid. A.J. Struik kwam toen ook regelmatig in het nieuws omdat men hem verdacht van malafide praktijken. Diverse omroepen waren destijds niet blij met Albert Jan Struik. Hij werd ook verdacht van het doorsluisen van geld naar zijn eigen bv's. [Radio.NL]