Voetbal International tot en met WK 2014 bij RTL 7
De talkshow Voetbal International met het trio Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee blijft in elk geval tot en met het WK Voetbal in 2014 te zien bij RTL 7. Dat heeft RTL donderdag laten weten. Voetbal International is het best bekeken programma van RTL 7. “VI is het gezicht van de zender en vaak het gesprek van de dag. De show is bij onze kijkers bijzonder populair en het aantal kijkers blijft groeien, zo bleek ook weer het afgelopen seizoen“, zegt zenderbaas Marco Louwerens.

Louwerens is trots op wat de drie heren hebben bereikt. “Door de ongekende chemie tussen de drie heren stijgt een tafelgesprek uit tot elke week een spannende uitzending met voetbalnieuws en voetbalhumor. Dat is uniek in Nederland en zeker ook met het oog op het aankomende EK en WK verlengen wij graag opnieuw de contracten met de heren.”

RTL en tijdschrift Voetbal International, hoofdsponsor van de talkshow, kwamen in 2012 nog een tweejarig contract overeen. “In de voetballerij is het niet ongebruikelijk: bij succes worden contracten opengebroken en tussentijds verlengd. Hetzelfde is gebeurd met talkshow Voetbal International en RTL 7“, legt een woordvoerder van RTL uit.

Voetbal International is elke maandag- en vrijdagavond om half negen te zien bij RTL 7. Gemiddeld stemmen zo’n 700.000 kijkers af op de voetbaltalkshow, met een record van 805.000 kijkers eerder dit jaar.