Willem van Hanegem niet terug in Voetbal International

Willem van Hanegem zat maandagavond na drie jaar weer aan tafel bij Voetbal International, maar dat is hem niet goed bevallen. Hij is woest op presentator Wilfred Genee, die over de bijgelegde ruzie van Van Hanegem en Johan Derksen wilde praten. “Ik dacht dat ik daar was om over voetballen te praten, over de Champions League. Oud zeer ophalen, wat Genee doet, is heel makkelijk en ook het enige wat hij kan. Hij vroeg of ik nog eens terugkwam, ik zei: ‘nee’!“, zegt hij in AD.

Van Hanegem was jarenlang niet te gast, omdat hij ruzie had met Derksen. Die ruzie is inmiddels bijgelegd, maar Genee wilde er alsnog over praten. “Genee, dat beetje enge jongetje, is alleen goed voor oud nieuws. Hij heeft net zoveel verstand van voetbal als een koe van touwtje springen, hoe kom je er bij?”

Hij vindt dat er te weinig voetbaldeskundigen in VI zitten. “Die Van der Gijp die ratelt maar door, anders is hij bang dat hij over voetbal moet praten. Hij is goed voor de vrolijke noot. Alleen met Derksen kun je het er nog wel over hebben.”