Einde Hallmark Channel voor BelgiŽ en Nederland nu toch bevestigd


NBC Universal stopt in Nederland en BelgiŽ met de doorgifte van Hallmark Channel. Het einde van die zender hing eigenlijk al een beetje in de licht maar is intussen door diverse partijen bevestigd. In de loop van de maand juli zal de zender in ieder geval via de satelliet stoppen. Bronnen bij de M7 Group S.A. hebben bevestigd dat dit binnenkort naar alle klanten van TV Vlaanderen en CanalDigitaal zal worden gecommuniceerd.

Er komt geen vervangende zender voor Hallmark, althans geen vervangende zender die ook van NBC Universal is. Dit Amerikaanse mediabedrijf geeft hier SyFy en 13th Street door via vrijwel alle belangrijke aanbieders van digitale televisie. Hallmark Channel is ook in onder meer de Scandinavische en Britse markt al stopgezet maar is in sommige landen het omgevormd tot Universal Channel. Zo wordt Universal HD via Sky Digital verspreid.

Hallmark Channel zal dan vrijwel zeker ook stoppen bij alle andere aanbieders zoals bijvoorbeeld ook UPC, dat dit intussen ook heeft bevestigd evenals Ziggo, Delta enzovoorts. Via de satelliet was de zender trouwens al een tijdje een deelkanaal samen met Eredivisie Live 2 (voor Nederlandse kijkers en dus soms onderbroken voor Vlaamse kijkers) en ook de vele herhalingen wezen er al op dat er weinig plannen meer waren met de zender. Een voorname reden om te stoppen met Hallmark is dat het recht op de merknaam verloopt door NBC Universal wordt teruggegeven.