Minder kijkers voor De Bachelor

De kijkcijfers van woensdag 1 juni 2011 (SKO)

De Bachelor (RTL4, 20:30) - De RTL 4- show De Bachelor heeft voor het eerst dit seizoen geen kijkerswinst gerealiseerd. De vierde aflevering scoorde woensdag 685.000 kijkers (madl: 14.2%), een daling van 140.000 kijkers ten opzichte van vorige week. De Bachelor is sinds de start geen kijkcijferhit te noemen. Tot nu toe behaalden alle afleveringen van het programma met Robert ten Brink een marktaandeel dat lager was dan het gemiddelde marktaandeel van RTL 4 op woensdagavond.

De Bachelor haalde deze week overigens wel wat concurrentie in. Voor het eerst was ze het tweede best bekeken programma in haar tijdslot. De soap Nick & Simon The American Dream op Nederland 3 dook dit keer namelijk iets onder de score van De Bachelor. Alleen Caroline Tensens Babyboom op Nederland 1 bleef populairder.

Babyboom (NCRV, Ned1, 20:33) – Het tv-programma Babyboom was woensdag met een bescheiden score van 744.000 kijkers (madl: 15.5%) de nummer één om half negen ‘s avonds. Slechts één programma wist op prime time meer kijkers te boeien, namelijk de detective Midsomer Murders. Met 1,019 miljoen kijkers was Midsomer Murders één van de vier programma’s die woensdag boven de grens van één miljoen kijkers uitkwamen.

Criminal Minds: Suspect Behavior (Veronica, 21:27) – Criminal Minds: Suspect Behavior, de spin-off van de hitserie Criminal Minds, neemt na slechts dertien afleveringen afscheid van de kijker. De Amerikaanse zenderbazen waren niet tevreden met de kijkcijfers en daarom werden de opnames per direct stilgelegd. Dat betekent ook dat de fan het woensdag moest doen met een open einde. Toch scoorde de finale met 504.000 kijkers (madl: 9.8%) wel ver boven het zendergemiddelde van Veronica. Geen enkele andere Veronica-titel wist meer kijkers te boeien.