The Voice direct na Super Bowl-finale


De muzikale tv-show The Voice van John de Mol heeft het meest begeerde uitzendmoment van de Amerikaanse televisie gekregen. De talentenjacht zal op 5 februari direct na de finale van het American Football-toernooi Super Bowl te zien zijn. De Super Bowl-finale is het populairste programma van Amerika, met vorig jaar 106 miljoen kijkers. “Er is geen betere showcase op tv dan het uur na Super Bowl, en we vinden dat The Voice die aandacht verdient“, zegt NBC- baas Bob Greenblatt.

De Super Bowl-finale wordt jaarlijks uitgezonden door afwisselend CBS, FOX en NBC. De tv-netwerken grijpen het tijdslot na de Super Bowl-finale aan om kijkers te winnen voor de reguliere programmering. Zo was dit jaar na de finale een speciale aflevering van Glee te zien. Vorig jaar werd gekozen voor Undercover Boss, dat direct het best bekeken nieuwe programma in jaren werd.

The Voice is een groot succes op het Amerikaanse tv-netwerk NBC. Het programma met coaches Christina Aguilera, Adam Levine, Cee Lo Green and Blake Shelton wist afgelopen dinsdag ruim veertien miljoen kijkers te boeien.