Dagelijkse talkshow op RTL 7 over Tour de France

De Tour de France rolt deze zomer elke avond de huiskamer binnen met de RTL 7-talkshow 'RTL Tour du Jour'. Van 1 tot en met 24 juli ontvangt presentator Wilfred Genee dagelijks bekende gasten op het Amsterdamse Westergasterrein om tussen 20.30 en 22.40 uur de laatste etappe te bespreken.

Hiervoor schuiven (ervarings)deskundigen zoals Gert Jacobs, Danny Nelissen, Steven Rooks, Jeroen Blijlevens, Leo van Vliet en Michael Boogerd aan.

Maar ook BN'ers met 'slechts' affiniteit met de wielersport zijn van harte welkom in deze zomerse setting. Vanuit Frankrijk komen reportages van Erik Dijkstra en Marcel Maijer over zowel het harde nieuws als de karakteristieke achtergronden van de Tour. En in een periode dat de voetbaltransfers in volle gang zijn, geeft Johan Derksen updates hierover.

Marco Louwerens, programmadirecteur RTL 7: "Vorig jaar hebben we in de zomer goede ervaringen opgedaan met een dagelijkse sporttalkshow. 'RTL Tour du Jour' wordt geen 'VI Oranje', want de Tour is tenslotte geen WK.

Qua sfeer is de talkshow wel vergelijkbaar. We hopen met 'RTL Tour du Jour' een brede groep wielerliefhebbers dagelijks op een laagdrempelige en aanstekelijke manier de Tour de France mee te laten beleven." [Radio.NL]