Ziggo zet lokale omroepen aan de kant

Diverse lokale omroepen, die uitzendingen verspreiden via kabelexploitant Ziggo, verhuizen binnenkort naar een andere frequentie op radio en tv. Lokale omroepen zijn daar helemaal niet blij mee. Kabelexploitant Ziggo heeft de verhuizing niet ruim van te voren aangekondigd. Hierdoor kunnen de omroepen kijkers en luisteraars niet meer op tijd informeren.

Kabelexploitant Ziggo heeft (zonder waarschuwing vooraf) aangekondigd per 11 juli diverse lokale omroepen, die analoog uitzenden, op een ander kanaal door te geven dan nu het geval is.

Toos Bastiaansen, beleidsadviseur en directielid van de Olon, is daar niet blij mee. "Deze handelswijze van Ziggo leidt er niet alleen toe dat de consument volledig op het verkeerde been wordt gezet, de betreffende lokale omroepen hebben daarnaast te kort de tijd om al hun reclame-uitingen waarin de betreffende frequentie wordt genoemd (briefpapier, website, belettering auto’s, jingle-pakket e.d.) te wijzigen. Dit kan natuurlijk niet, zo ga je niet met je klanten om."

De Olon heeft daarom met spoed Ziggo aangeschreven over dit probleem. Hierin vraagt de Olon de lokale omroepen te informeren onder andere, hoe Ziggo de economische schade van de betrokken omroepen gaat vergoeden.

Daarnaast wil de Olon graag dat omroepn alle toekomstige kanaalwijzigingen ruim van te voren (minimaal 3 maanden) te communiceren zodat de betrokken omroepen een redelijke termijn krijgen om alle zaken aan te passen. [Radio.NL]