Duitsland zet satelliet in ter promotie van DAB+

Nu de start van DAB+ in Duitsland steeds dichterbij komt, starten ook steeds meer promotiecampagnes om luisteraars op de voordelen van digitale etherradio te wijzen. De verschillende radiostations in Beieren die al via DAB uitzenden hebban daarom de handen ineen geslagen. Zij zijn met een promotiekanaal gestart via de Astra satelliet.

Op dit moment wordt er continu een promotiefilmpje van 90 seconden uitgezonden waarin de voordelen van ‘Digital Radio’ worden uitgelegd.

Ook worden de stations die via DAB zijn te ontvangen voorgesteld, met een referentie naar de start van landelijke digitale radio per 1 augustus.

Het filmpje is hier te bekijken. Het promotiekanaal ‘Digitalradio promo’ is te ontvangen via de Astra 19.2 graden oost, frequentie 12.633

Momenteel zijn in Beieren alle publieke radiostations al via DAB te ontvangen, waarvan een deel al via DAB+. Daarnaast zijn ook diverse commerciële stations al via DAB te ontvangen, waaronder Rock Antenne, Radio Fantasy, Radio Gong en Magic Star. Later dit jaar komen er nog minimaal drie nieuwe stations bij. Momenteel is de mediaraad van Beieren (BLM) bezig met het verdelen van capaciteit.

Noord-Duitsland
Vorige maand werd bekend dat later dit jaar ook alle regionale publieke radiostations via DAB+ te ontvangen zullen zijn. Ter voorbereiding is de publieke omroep NDR voor de deelstaten Nedersaksen, Hamburg, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Voorpommeren geheel gestopt met uitzenden via de oude standaard DAB. Tot voor kort waren NDR 1, NDR 90,3 (Hamburg), NDR 2, NDR Info, NDR Music Plus en NDR Traffic via DAB te ontvangen.

De komende maanden zal er achter de schermen hard worden gewerkt om alle stations van de NDR via DAB+ te gaan uitzenden. Hierdoor zullen ook NDR Kultur en N-Joy digitaal via de ether te ontvangen zijn. [RS/Radio.NL]