RTL 4 sluit terugkeer Idols niet uit

RTL 4-directeur Erland Galjaard sluit niet uit dat Idols weer terugkeert op zijn televisiezender. Dat zegt de zenderbaas in Veronica Magazine. Idols is al drie jaar niet meer te zien en lijkt te zijn vervangen door The Voice of Holland en X Factor. “Idols is zeker nog niet afgeschreven, ware het niet dat de betrokkenheid van de jury bij X Factor minder vrijblijvend is dan bij Idols. Ik denk dat de tijdsgeest iets meer vraagt om de toewijding van de vakmensen die in de jury zitten“, aldus de baas van RTL 4.

Voorlopig begint RTL 4 in de zomer weer met Holland’s Got Talent en in het najaar met The Voice of Holland. Of er in het voorjaar van 2012 ruimte is voor Idols, zal de tijd uitwijzen. “Aan een programma als X Factor hebben mensen naar mijn inschatting op dit moment meer behoefte, al kan dat over een jaar weer anders zijn“, zegt Galjaard.

De finale van Idols I in 2003 is nog steeds het best bekeken amusementsprogramma op de commerciële televisie van de afgelopen tien jaar. Zowel in 2003 als in 2006 was Idols het best bekeken programma van het jaar.