SBS 6 verhuist De Wereld van Beau naar late avond
Het tv-programma De Wereld van Beau met Beau van Erven Dorens verhuist na één aflevering van primetime naar late night. SBS 6 vindt de serie beter passen bij een later uitzendmoment. Dat heeft de zender maandag laten weten. De eerste aflevering was zondag om 21.30 uur te zien en duurde een uur. “De overige afle- veringen beginnen om 22.50 uur en du- ren een half uur omdat de onderwerpen zich het beste lenen voor deze lengte en dit tijdstip, het Reportage-timeslot“, legt een woordvoerster uit.

Alleen de eerste aflevering van De Wereld van Beau vond SBS 6 geschikt voor een plek in de primetime-programmering. “Omdat Beau in deze uitzending voor de grootste uitdaging in zijn leven stond: het Kanaal overzwemmen. We volgden hem tijdens alle voorbereidingen en de gebeurtenis zelf.”

De komende afleveringen gaan over kleinere gebeurtenissen. “Het zijn snelle en spraakmakende portretten geworden van Beau die gaat strippen, ballroom dansen, acteren in een Chinese film en doet aan reënactment.”

Overigens is SBS tevreden met de kijkcijfers van De Wereld van Beau. De eerste aflevering was goed voor 800.000 kijkers. “We zijn blij met de mooie kijkcijfers en marktaandelen van de eerste aflevering“, aldus de zegsvrouw.

Op de oude plek van De Wereld van Beau, om 21.30 uur, worden vanaf zondag afleveringen van De Smaakpolitie uitgezonden.