UPC lokt abonnees naar HD-pakket met maand gratis kijken


Kabelmaatschappij UPC probeert actief HD-abonnees te werven door (ongevraagd) SD-decoders door HD-decoders te vervangen met in de maand juni de mogelijkheid gratis te kijken naar het HD-pakket.

Het HD pakket van UPC is al één van de best lopende pakketten maar UPC probeert ook actief bestaande abonnees warm te maken voor het HD-pakket. Recent heeft UPC bij een deel van de abonnees al de SD-decoders ongevraagd vervangen door HD-geschikte decoders. Deze abonnees hebben ook een schrijven gehad dat ze de gehele maand juni het pakket gratis kunnen bekijken. Het HD-pakket kost €9 extra per maand en bestaat intussen uit 20 zenders.In het HD-pakket van UPC zitten alle bekende op Nederland gerichte HD-zenders (de publieke Nederlandse HD-zenders zijn ook alleen in dit pluspakket te zien) maar ook die van de VRT en sinds kort ook Fashion TV HD en BBC HD. UPC geeft ook diverse film- en sportkanalen in HD door maar die zitten in aparte pluspakketten.

De gemiddelde beeldkwaliteit van het HD-pakket van UPC is daarbij ook één van de best verkrijgbare ten opzichte van andere landelijke aanbieders van HDTV. Dat heeft vooral te maken met het gebruik van hoge bitrates zodat niets van de oorspronkelijke kwaliteit verloren gaat. UPC wijst de abonnees overigens ook op het sublieme dolby-surround geluid bij veel zenders. Wie een hifi installatie heeft krijgt zo het allermooiste geluid. Kijkers met een HD-decoder van UPC moeten er dan bij de belangrijkevNederlandse omroepen erg in hebben het geluidspoor (knop 'info' en dan audio selectie) van 'origineel' naar Dolby te wijzigen. Opmerkelijk genoeg kan dit niet in de ontvanger worden ingesteld of per zender opgeslagen en moet deze handeling na het zappen elke keer opnieuw worden herhaald, wil men Dolby geluid ontvangen op kanaal 71 t/m 80.