Nance staat deze week naakt op de cover van Veronica Magazine. Het gaat om een oude foto van de SBS 6-presen- tatrice, waarop ze te zien is met een door Herman Brood beschilderd bovenlijf. Dat heeft Veronica Magazine dinsdag laten weten. De fotoshoot vond plaats toen Nance 21 was. “Ik was solozangeres en als preutse Brabantse best huiverig voor Herman. De fotograaf was William Rutten, met wie ik toen getrouwd was, en die had me al gewaarschuwd: ‘Je weet het nooit met Herman’.”

Nance zal de bewuste dag nooit vergeten. “Hij beschilderde me, bekeek het resultaat, maar was niet tevreden en sleurde me mee naar zijn badkamer om de verf met zeep en schuurspons ervan af te boenen. En zo ging dat nog vier keer, haha. Toen vond William het wel best, en ik ook… Die avond ging ik douchen en ik weet nog heel goed: ik heb nooit meer zulke pijnlijke tepels gehad.”

Het interview met Nance en de foto op de cover is geplaatst naar aanleiding van het nieuwe tv-programma Lola Zoekt Brood, waarin de dochter van Herman Brood op zoek gaat naar zijn erfgoed.

Veronica Magazine ligt vanaf nu in de winkels.