KRO herhaalt 't Vrije Schaep

Deze zomer herhaalt de KRO de serie t Vrije Schaep, het eerste vervolg op de remake van t Schaep met de 5 Pooten. De muzikale comedy trok begin 2009 gemiddeld 1,8 miljoen kijkers en werd bekroond met een Beeld & Geluid Award en de Zilveren Nipkowschijf 2009. t Vrije Schaep is vanaf zaterdag 25 juni acht weken lang te zien rond 21.20 uur bij de KRO op Ned1.

De tweede Schaep-serie maakt een sprong in de tijd van de zestiger naar de zeventiger jaren. De vertrouwde personages Kootje, Door, Lukas, Opoe Withof, Lena, Riek, Greet, Huipie en Arie keren terug, maar 't Vrije Schaep verplaatst zich nu van het caf naar een camping in de duinen.

Frank Houtappels schreef een nieuw scenario voor t Vrije Schaep en maakte veel gebruik van Nederlandse liedjes uit de jaren zeventig voor de muzikale omlijsting. De vaste cast is ongewijzigd en gastrollen worden vertolkt door o.a. Annet Malherbe, Hans Kesting, Cas Jansen en Theu Boermans. In aflevering 7 keert ook Penney de Jager met een gastoptreden even terug naar de jaren zeventig. [Radio.NL]