Uruguay - Nederland woensdag live bij SBS 6


Het Nederlands elftal speelt woensdag in aanloop naar het EK van 2012 een oefenduel tegen Uruguay. Nederland is op oefenstage in Zuid-Amerika en speelde zaterdag al gelijk tegen BraziliŽ. De winnaar van het duel gaat naar huis met de Copa Confraternidad. De wedstrijd tegen Uruguay wordt vanaf 20.00 uur live uitgezonden bij SBS 6.

Leo Oldenburger voorziet de wedstrijd van commentaar en verzorgt de interviews op locatie. Presentator is Jan Joost van Gangelen en hij wordt in de studio bijgestaan door analisten Marco van Basten en Ronald de Boer. Op dinsdag 7 juni om 23.20 uur is Harry van Oranje te zien.

Uruguay Ė Nederland
BraziliŽ kreeg zaterdag niet de revanche waar het op hoopte. Ook Uruguay is uit op eerherstel na de 2 Ė 3 nederlaag tegen Oranje in de halve finale op het WK van 2010. De wedstrijd zal in ieder geval een winnaar kennen want met een gelijkspel neemt men geen genoegen in het Zuid-Amerikaanse land. Als de stand na 90 minuten gelijk is, volgen er penaltyís. De winnaar mag de Copa Confraternidad in ontvangst nemen. [Radio.NL]