Belspelletjes na drie jaar terug bij SBS6SBS6 zendt sinds 30 mei 2011 weer belspelletjes uit. De tv-zender stelt deze keer geen vragen meer die iedereen zou kunnen beantwoorden. SBS6 probeert alle kijkers nu over te halen te bellen naar een 0909 nummer en zolang mogelijk aan de telefoon te houden voor 0.45 EUR per minuut om een spelletje poker te spelen. Kijkers die nog nooit gepokerd hebben kunnen ook meedoen, want het doel is iedereen te laten bellen.

Tijdens de belspelletjes komen maximaal 5 kijkers in de uitzending. Maar de kans is groot dat de kijker in een ander spelletje mee gaat doen en zo niet op tv komt.

Op deze manier kan de commerciŽle zender honderden kijkers zolang mogelijk tegelijk aan de telefoon houden.

Tv-presentator Harold Verwoert, ook bekend als 'Coole Piet', heeft maar ťťn taak, de kijkers urenlang achter elkaar over te halen te laten bellen naar een duur telefoon nummer.

Daarnaast moet de kijker ook nog de kosten van zijn eigen provider betalen voor het 0909 nummer.

Volgens Harold Verwoert is het motto van het spel 'spelen om het spelen'.

Geen prijzen
Met het belspelletje kan de kijker overigens 'geen' prijzen winnen. Belspelpresentator Harold Verwoert was in het verledenook al te zien bij SBS6 en Net 5 met de belspelletjes,

In het verleden was ook te horen via de radiozender Caz met verschillende belspelletjes in het weekend.

SBS6 gaat door met belspelletjes
SBS6 stopte eind 2007 met de belspelletjes op tv omdat de zender veel protest kreeg. "SBS is tot haar beslissing gekomen vanwege de grote onduidelijkheid en de aanhoudende meningsverschillen die blijken te bestaan over de juridische interpretatie van de gedragscode Promotionele Kansspelen". zo liet SBS destijds weten.

Politiek
Wanneer de politiek weer gaat ingrijpen is niet bekend. De vorige keer duurde het jaren lang voor er een einde kwam aan de belspelletjes om de kijkers zo lang mogelijk aan de telefoon te houden op een duur telefoonnummer. [Radio.NL]