Derde publieke net lijkt te blijven bestaanHet ziet er naar uit dat de derde publieke televisiezender blijft bestaan, zo blijkt uit een analyse van een adviesbureau in opdracht van het kabinet. In het regeerakkoord staat dat er 200 miljoen euro wordt bezuinigd op de publieke omroep zonder de kwaliteit aan te tasten, maar dat er wel één net zal vervallen als de kwaliteit verschraalt.

Het kabinet liet een adviesbureau kijken naar het omroepbestel. Volgens Haagse bronnen is één van de conclusies dat er toch kan worden bezuinigd met behoud van het derde net. De coalitiepartijen zouden het daarmee eens zijn. Dat meldt de NOS volgens Maarten Hafkamp van Adformatie. Over veel andere punten is nog onduidelijkheid.

De coalitie is onderling verdeeld over de omroepverenigingen. Het CDA zou de fusieplannen van de omroepen willen overnemen, de VVD zou, naast de NOS en de NTR, alleen met de zes grootste omroepen verder willen gaan.

Wereldomroep
Verder is de coalitie het oneens over de toekomst van de Wereldomroep. Waarschijnlijk beslist het kabinet volgende week over de plannen om op de omroep te bezuinigen. [Adformatie//Radio.NL]