Jack FM breidt uit naar zuiden Engeland


Na Oxford, Bristol en Hertfordshire kan binnenkort ook het zuiden van Engeland kennis maken met Jack FM. Op maandag 4 juli neemt Jack de frequenties over van The Coast 106 in de regio Southampton/Bournemouth / Portsmouth. Voormalig Capital FM en Kiss 100 deejay Bam Bam is aangetrokken als nieuwe ochtenddeejay.

Jack FM wordt alweer het derde radiostation dat gebruik gaat maken van de frequenties 106.0 en 106.6 FM in het zuiden van Engeland. De frequenties werden oorspronkelijk in 2005 toegewezen aan Canwest. Deze startte een jaar later op de frequenties met de pop-rockzender Original 106. In 2008 besloot Canwest zich terug te trekken uit Engeland en verkocht het station daarom aan Celador. Deze verving Original 106 door The Coast 106, eveneens met een pop-rock format.

Vorig jaar september kocht Celador Jack FM in Bristol van Tomahawk Radio, waarna de geruchten ontstonden dat Celador Jack FM en The Coast zou laten fuseren. Dit werd mede veroorzaakt doordat Celador de popzender Star FM in Bristol omdoopte tot The Breeze en samen liet gaan met The Breeze in het zuiden van het land.

Enkele weken geleden vroeg Celador toestemming aan Ofcom om het format van The Coast the mogen versoepelen. Zo luidde het oorspronkelijke format van The Coast: “een alternatief radiostation met veel albummuziek en muziek voor volwassenen, gericht op de doelgroep 40 tot 59 jaar.” Afgelopen week wijzigde Ofcom dit in: “Een classics en pop-rockstation voor luisteraars van 40 jaar en ouder”. Hetzelfde format als Jack FM in Bristol in zijn licentie heeft staan. En dus ontstonden de geruchten opnieuw.

Inmiddels heeft Celador bevestigd dat The Coast in het zuiden van Engeland vervangen wordt door Jack FM. Op maandag 4 juli debuteert de vierde Jack FM-telg in Engeland. Het station heeft Peter Poulton, alias Bam Bam, aangetrokken als nieuwe ochtendjock. Bam Bam was in het verleden in de avond op Capital FM in Londen te horen. Daarvoor presenteerde hij jaren lang de ochtendshow op Kiss 100, eveneens in de Engelse hoofdstad. Bam Bam krijgt overigens hulp van Justin Waite, voorheen beter bekend als producer ‘Welshy’ van de ochtendshow op Capital FM.

Wat er met de huidige deejays van The Coast gaat gebeuren is nog onduidelijk. Maar gezien het feit dat alle Jack FM stations in Engeland buiten de ochtendshow geheel non-stop zijn, is de kans groot dat zij op straat komen te staan. [RS/Radio.NL]