VS: Z100 en KIIS FM via satellietradio
De hitzenders Z100 (WHTZ) uit New York City en 102.7 KIIS FM uit Los Angeles zijn nu overal in de Verenigde Staten via de satelliet te beluisteren. Eigenaar Clear Channel simulcast vijf van zijn populaire radiostations via XM, één van de pakketten van satellietradio aanbieder Sirius XM. KIIS FM was in het verleden ook al enige tijd via XM te ontvangen.

Al enige jaren vult Clear Channel vijf radiokanalen op de satelliet. In eerste instantie werden bestaande zenders als KIIS FM, Mix 96.5 (KHMX) uit Houston, 106.7 Lite FM (WLTW) uit New York City en 98 WSIX uit Nashville doorgeprikt, maar sinds 2004 zijn er speciale digitale radiokanalen voor in de plaats gekomen. Nu heeft Clear Channel besloten om te stoppen met deze digitale kanalen en opnieuw bestaande aardse zenders door te geven via XM.

Op kanaal 11 is de digitale hitzender ‘Kiss XM’ vervangen door het origineel: 102.7 KIIS FM. Een kanaal hoger is de popzender ‘Mix’ vervangen door Z100. Op kanaal 13 maakte de muziekzender (verschillende stijlen) ‘Music Summit’ plaats voor Lite FM. Op kanaal 57 is de countryzender Nashville verdwenen ten gunste van de Countryzender 98 WSIX uit Nashville. Tenslotte is op kanaal 163 het station ‘Bollywood & Beyond’ vervangen door de rapzender 107.5 WGCI uit Chicago uitgezonden.

Volgens Clear Channel zijn deze vijf aardse radiozenders zo populair bij vele luisteraars in het hele land via het internet, dat besloten is om deze ook via satelliet te laten uitzenden. [RS/Radio.NL]