Dell klantenservice laat te wensen over

Dell heeft één van de slechtste dienstverleningen van de wereld, dit blijkt uit een onderzoek onder de 100 grootste online-verkopers.

Van een bedrijf als Dell zou je meer verwachten, maar uit het onderzoek van StellaService komt Dell als één van de slechtste naar voren wat betreft de gemiddelde reactietijd op een e-mail. Het beantwoorden van een e-mail duurt bij Dell gemiddeld 65 minuten, alleen de websites Spiegel.com, Crateandbarrel.com en Fingerhut.com kwamen slechter uit de test.

De website Etronics.com gaat aan de haal met de twijfelachtige titel van slechtste dienstverlener in de top 100, zij namen niet eens de moeite om de telefoon op te nemen tijdens het onderzoek.

“Het aanbod van producten en de prijzen zijn bij veel online-verkopers vergelijkbaar, het enige echte onderscheid dat consumenten kunnen maken, zit in de klantenservice”, volgens StellaService CEO Jordy Leiser.

Van de 10 allergrootste online-verkopers kwam Amazon.com als beste naar voren, met de kortste wachttijd aan de telefoon en vijfde plaats voor gemiddelde reactietijd per e-mail. Op de website van Amazon een telefoonnummer of e-mail adres vinden is een behoorlijke opgave, maar als je het eenmaal hebt gevonden, hoef je ook niet lang te wachten op een reactie.[Via: TechEye]