Crime & Investigation Network komt naar Nederland

De internationale tv-zender Crime & Investigation Network komt naar Nederland. Het station met realityseries op het gebied van misdaad, wordt vanaf 4 juli aangeboden door kabelbedrijf Ziggo. Dat heeft een zegsvrouw van de zender donderdag laten weten. Kijkers kunnen onder meer inschakelen voor de realityseries The First 48 en Lawman met Steven Seagal. “Ik ben overtuigd dat Crime & Investigation Network een favoriet wordt bij onze klanten“, zegt Yoram Levi van Ziggo.

Crime & Investigation Network werd in juli 2006 geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk door moederbedrijf AETN UK. De lancering op Ziggo is de eerste voor de zender in de Benelux, en volgt op internationale lanceringen in Polen, Servië, Bulgarije en Kroatië.

Christina Foley van AETN is blij dat ze de zender nu kan aanbieden in Nederland. “Het is een prioriteit van ons bedrijf om ons bereik te vergroten in Europese markten. Door Ziggo’s vernieuwende aanpak in het beschikbaar maken van kwaliteitszenders voor de Nederlandse kijkers, is het een ideale partner voor onze lancering in Nederland.”

De zender zal de eerste maand voor alle Ziggo-klanten beschikbaar via kanaal 13. Daarna moet men het Film en Entertainment-pakket aanschaffen.