Martin Gaus wil Boer Zoekt Vrouw voor honden


Martin Gaus heeft geprobeerd om een Boer Zoekt Vrouw-variant voor honden op de buis te krijgen. Omroep MAX had interesse, maar de Publieke Omroep wil geen dierenprogramma’s. Dat zegt Gaus donderdag in dagblad De Pers. Gaus vindt het raar dat de netmanager ‘nee’ zei tegen Hond Zoekt Baas. “De helft van Nederland heeft een huisdier. Mensen die van voetbal of muziek houden, komen wel allemaal aan hun trekken bij de publieke omroep, maar de mensen met een huisdier niet.”

De dierenvriend had veel vertrouwen in het concept. “Hond Zoekt Baas is een soort Boer Zoekt Vrouw, waarbij we asieldieren aan baasjes wilden koppelen. We zouden de baasjes testen op geschiktheid, niet de honden.”

Ook De Natte Neuzen Show kreeg hij niet terug op de buis bij de publieke omroep, ondanks interesse van de TROS. “We zijn al tien jaar bezig met een comeback van het programma. De TROS wilde het heel graag hebben, maar de netmanagers niet. Die willen geen dieren bij de publieke omroep.”

Gaus brengt De Natte Neuzen Show nu terug op de buis bij RTL 4, zij het onder de nieuwe naam Royal Canin Dog Challenge. De eerste uitzending is op 28 oktober.