Tijdelijke doorgifte Mezzo Live HD bij Ziggo en UPC

Een live uitzending vanuit het Muziektheater in Amsterdam zorgt ervoor dat het HD-kanaal Mezzo Live HD bij de kabelbedrijven Ziggo en UPC op de bij deze bedrijven beschikbare evenementkanalen te zien is.

Het Franse klassieke muziek, opera en jazzkanaal is ook in 2011 partner van het Koninklijke Concertgebouworkest. Elk jaar is hierdoor op het televisiekanaal Mezzo en het HD-kanaal Mezzo Live HD minimaal één optreden van het Koninklijk Concertgebouworkest live te bekijken en te beluisteren. Dit jaar heeft Mezzo – via het mediamarketingbureau IBSBM – met de twee grootste kabelbedrijven in Nederland overeenstemming weten te bereiken dat het HD-kanaal Mezzo Live HD tijdelijk via de kabelnetwerken wordt doorgegeven.

Op 23 juni zendt Mezzo Live HD de opera evgeni Onegin van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski van het Koninklijk Concertgebouworkest, onder leiding van Mariss Jansons, in samenwerking met het koor van de Nederlandse Opera vanuit het Muziektheater in Amsterdam live uit. De uitzending begint om 20.00 uur en eindigt om 23.00 uur.

Ziggo kijkers kunnen 23 juni Mezzo Live HD bekijken via het evenementenkanaal op voorkeuzepositie 15. UPC-abonnees kunnen het HD-kanaal op voorkeuzekanaal 14 vinden. Voor het bekijken van Mezzo Live HD is wel een HD-kabeldecoder nodig. Bij beide televisieaanbieders is het HD-kanaal voor alle digitale kijkers beschikbaar.