Ontknoping Wimbledon live op radio en tv


De ontknoping van Wimbledon is dit jaar live te zien bij de NOS. Twee halve finales (donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli), de eindstrijd bij de vrouwen (zaterdag 2 juli) en de mannenfinale op zondag 3 juli zijn rechtstreeks te volgen. De hoogtepunten van de die dag gespeelde partijen worden iedere werkdag in een extra uitzending van NOS Studio Sport op een rijtje gezet.

De presentatie van dit programma van vijftien minuten, dat tussen half elf en half twaalf op Nederland 3 staat geprogrammeerd, is in handen van Henry Schut.

Ook op de andere speeldagen komt 's werelds oudste en meest prestigieuze tennistoernooi uitgebreid aan bod in de reguliere NOS Sportjournaals en de uitzendingen van NOS Langs de Lijn op Radio 1. Het commentaar op radio en televisie komt afwisselend van de vaste tenniscommentatoren Jan Roelfs, Marcella Mesker en Mark Brasser.

Op zaterdag 2 juli is finale van de vrouwen van 15.00 tot uur op Ned2. Op zondag 3 juli tussen 15.00 en 18.00 uur Ned 2 is de finale van de mannen. [Radio.NL]