SBS 6 met nieuwe politieshow op tijdstip Wegmisbruikers

SBS 6 gaat op het uitzendmoment van Wegmisbruikers een nieuw programma over wetsovertreders uitzenden. De nieuwe realityserie heet Overtreders en volgt agenten en handhavers tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Dat meldt SBS vrijdag. Waar in het succesvolle Wegmisbruikers overtredingen op de weg centraal staan, gaat Overtreders ook over zwartrijders, overlastveroorzakers en wildplassen. “Ze kunnen allemaal – zonder pardon – rekenen op een bekeuring“, aldus SBS.

Overtreders levert volgens SBS spannende tv op, omdat de handhavers en agenten vaak te maken krijgen met agressie en geweld. “Zelfs al bij kleine overtredingen. Van een beetje discussie schrikken de dienstdoende ambtenaren allang niet meer terug, maar het gaat soms verder dan een heftige woordenwisseling.”

De camera gaat mee tijdens reguliere dag- en nachtdiensten en met speciaal opgezette controleacties van verschillende politiekorpsen en handhavingsdiensten door het hele land. “Dat levert spannende situaties op“, benadrukt de zender.

Naast politie en handhaving komen nog meer diensten aan bod die de bevoegdheid hebben om bekeuringen uit te schrijven, zoals de Koninklijke Marechaussee en bijzondere opsporingsambtenaren van het openbaar vervoer en ProRail.

De eerste aflevering van Overtreders is op zondag 10 juli om 20.30 uur.