RTL Nederland start themazender: RTL Crime


RTL Nederland breidt met ingang van 1 september haar zenderfamilie uit met een tweede themazender: RTL Crime. De nieuwe tv-zender brengt zeven dagen per week, 24 uur per dag de beste misdaadprogramma’s van eigen bodem en de beste buitenlandse crime series. Het aanbod bestaat uit zowel fictie als waargebeurde verhalen.

RTL Crime is te ontvangen via het digitale aanbod van Ziggo. Mogelijk zal ook UPC RTL Crime gaan doorgeven op de digitale kabel.

Nicolas Eglau, Directeur RTL Ventures: "RTL Crime geeft iedere crime liefhebber een alibi. Na het succes van RTL Lounge verbreden we ons digitale aanbod met een kwalitatieve zender die perfect aansluit bij onze zenderfamilie. Een zender die we niet alleen willen neerzetten als een boeiend en vermakelijk themakanaal, maar ook verder willen uitbouwen als een nieuw merk voor de fans van misdaadprogramma's."

RTL Crime biedt crime fans Nederlandse en internationale misdaadprogramma’s, zoals ‘24’, ‘Prison Break', ‘Bones’ en de 'CSI'- reeks. De serie ‘24’ wordt voor het eerst ook dagelijks uitgezonden.

Bij RTL Crime is zijn ook series van eigen bodem te zien. Zo krijgen 'Baantjer', ‘Parels & Zwijnen’, ‘Van Speijk’ en 'Grijpstra en De Gier' een vaste plek op de zender. De programma's van RTL Crime worden niet onderbroken door commercials en starten elk heel of half uur. [Radio.NL]