Eins Live haalt tv-presentatoren naar de radio

De West-Duitse publieke jongerenzender Eins Live haalt deze zomer drie televisiepresentatoren naar de radio. Zij zullen om de beurt Simon Beeck bijstaan tijdens zijn middagshow. Beeck moet het namelijk sinds kort in zijn eentje doen, omdat medepresentator Jan Böhmermann Eins Live plotseling heeft verlaten.

Jan Böhmermann presenteerde sinds september 2010 samen met Simon Beeck de middagshow tussen 14 en 18 uur op Eins Live. Het duo was overigens om de week te horen, want de andere week kruipen Michael Dietz en Christian Terhoeven ’s middags achter de microfoon. Het is een constructie die vele Duitse publiek radiostations toepassen.

In het verleden waren de omroepen namelijk bang om afhankelijk te zijn van één deejay of presentator. Ook was men, met name bij freelancers, bang om dure rekeningen te krijgen en dat ze rechten op zouden bouwen. Daarom werd er vaak gekozen om voor een programma twee deejays / presentatoren aan te trekken en deze om de week te wisselen. Onder meer Bayern 3, Bremen Vier en NDR 2 maken nog altijd grotendeels gebruik van verschillende presentatoren voor hetzelfde blok.

Sinds april van dit jaar moet Simon Beeck de middagshow in zijn eentje doen op Eins Live, nadat Jan Böhmermann het station plotseling besloot te verlaten. Deze zomer krijgt Beeck toch weer hulp. Eins Live haalt namelijk drie televisiepresentatoren naar de radio om hem afwisselend bij te staan.

Vanaf 4 juli kruipen Linda Zervakis (boven), Joko Winterscheidt (midden) en Tobi Schlegl (onder) samen met Beeck in de studio. Linda Zervakis is bekend als nieuwslezer van ‚Tagesschau‘ op de ARD (Duitsland 1). Zes jaar geleden las ze regelmatig het nieuws op N-Joy, de publieke jongerenzender voor Noord-Duitsland. Joko Winterscheidt was in het verleden te zien als veejay bij MTV. Tegenwoordig werkt hij voor Pro7.

Tobi Schlegl werkte in het verleden als veejay bij Viva en presenteerde het programma Extra 3 op onder meer NDR, 3Sat en EinsExtra. Ook radio is geen onbekend terrein voor hem, want de presentator is al ruim acht jaar op Bremen Vier, de publieke popzender voor Bremen, te horen. Op Eins Live presenteert Schlegl sinds 2008 regelmatig programma’s. [RS/Radio.NL]