RTL laat schade aan Welcome Home-huis herstellen

RTL 4 laat de schade aan het huis van een gezin dat meedeed aan Welcome Home herstellen. De deelname aan het programma zou Mieke Ligthart uit Tilburg een ravage hebben opgeleverd, en dat is volgens RTL niet de bedoeling. Producent Blue Circle heeft nu opdracht gekregen om een aannemersbedrijf in te schakelen, dat de schade aan de woning zal moeten herstellen. “De bedoeling is dat we een paleisje afleveren; een schot in de roos“, zegt een woordvoerster van RTL.

De zaak is in de media aan het licht gebracht door Ligtharts buurvrouw Marjet Pals. Ze leidde onder meer een cameraploeg van Shownieuws rond in het huis van Ligthart. Zelf mag Ligthart vanwege contractuele beperkingen niet praten met de media. “Nadat de filmploeg weg is, worden de bewoners aan hun lot overgelaten, terwijl er nog een hoop werk en kosten aan het huis zijn“, aldus Pals.

Volgens Pals is de situatie zo erg, dat Ligthart en haar kinderen vanwege lekkage niet eens kunnen douchen. Ook het tegelwerk, verfwerk en het licht zijn niet zoals het hoort. “Ik heb buurtbewoners en vrienden gezien die naderhand kwamen kijken en moesten huilen. Omdat de bewoners nog slechter af zijn dan voor de opknapbeurt.”

Presentatrice Natasja Froger ontkent dat de woning een ravage is. “Het is echt een groot blij gebeuren geweest daar. We hebben dag en nacht zo hard gewerkt met 105 mensen. Die hebben zo veel vrienden gemobiliseerd. Iedereen was blij. Het was echt een paleisje toen we weggingen. Dat de een de kleur niet mooi vindt, tja. Over smaak valt niet te twisten. Dit vind ik heel jammer“, vertelt ze aan Shownieuws.

Welcome Home is een programma waarin huizen worden opgeknapt van mensen die dat echt verdienen. De aflevering over het huis van Ligthart was dinsdag te zien op RTL 4. Er keken 1,3 miljoen mensen.