De Zwarte Cross vanaf 14 juli op radio en tv


De Zwarte Cross groeit steeds verder uit tot één van de grootste evenementen van Nederland. Dit jaar zal de Vpro vanaf 14 juli (op Nederland 3) veel aandacht aan besteden. De Zwarte Cross bevat motorcross, stunts, muziek, theater, humor en heel veel spektakel. Ook 3FM zal weer live verslag doen van het evenement.

De Zwarte Cross wordt dit jaar voor de vijftiende keer gehouden.op het Zwarte Cross Festival in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Vorig jaar waren er bijna 150.000 bezoekers op het driedaagse festival op het grootste en meest spectaculaire motorcrossevenement van West Europa.

De Vpro doet vanaf 14 juli vier dagen lang verslag. De presentatie is in handen van Willie Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig), Marike Jager (singer-songwriter) en Bastiaan Bosma (zanger van techno-punk band Aux Raus).

Het festival draait om de spectaculaire cross, waar de serieuze wereldkampioenen strijden om de felbegeerde Gouden Helm, afgewisseld door buitenissige klasses met brommers, zelf gebouwde voertuigen, zwaargewichten en zijspannen, waarbij niet de snelheid maar de lol centraal staat.

Met meer dan honderd bands op twintig verschillende podia gonst Zwarte Cross ook van muziek. In de eerste uitzending: Wie zijn de bezoekers, de crossers, de mensen achter de schermen en de vrijwilligers die daar werken, wat drijft hun en wat maakt hun uniek. Wat is het Zwarte Cross gevoel? In de overige drie uitzendingen wordt verslag gedaan van het festival. [Radio.NL]