Jan van Halst gaat naar de NOS. De oud-voetballer is vanaf het nieuwe seizoen vaste tafelgenoot van Jack van Gelder in Studio Voetbal en analist bij wedstrijden van de Champions League en het EK 2012. Dat heeft de NOS donderdag laten weten. Van Halst is zeer tevreden over zijn nieuwe baan. “De NOS is een A-merk. De Champions League is dat ook en Studio Voetbal is het voetbal- programma van Nederland, dus ik kijk er enorm naar uit om daar wekelijks deel van uit te maken.”

De NOS heeft Van Halst aangenomen vanwege zijn ‘heldere analyses’. “Met of zonder bewegende beelden, Van Halst legt in duidelijke taal uit wat er goed gaat en wat niet. Als oud-speler van Ajax en FC Twente weet hij precies hoe het werkt. Binnen de lijnen, maar ook daarbuiten, want Van Halst is naast zijn nieuwe tv-werk voor de NOS ook manager Algemene Zaken bij eredivisionist FC Twente“, zegt een woordvoerster van de NOS.

Jack van Gelder is buitengewoon te spreken over zijn nieuwe tafelgenoot. “Jan is een echte kenner, een voetbalman. Ad rem, deskundig en je kunt nog met hem lachen ook. En zeker: hij is van FC Twente, maar het verleden heeft aangetoond dat Jan niet bang is om ook zijn eigen club kritisch te analyseren. Ik verheug me op zijn komst.”

Van Halst en Van Gelder zijn op 31 juli voor het eerst samen te zien in Studio Voetbal