Wereldomroep maandag live vanuit Den Haag


De Wereldomroep komt maandag 27 juni met een speciale radio-uitzending vanaf het Plein in Den Haag. Voor de ingang van de Tweede Kamer doen de tien taalredacties van de Wereldomroep live verslag van het mediadebat in de Tweede Kamer. Prominenten uit de politiek, media- en cultuurwereld debatteren live over de waarde van de Wereldomroep.

De Wereldomroep zet zelfs een extra frequentie in, waardoor de uitzending van 08.00 uur tot 14.00 uur eenmalig ook in Nederland te beluisteren is via 1296 AM.

Met aan tafel voor- en tegenstanders van de Wereldomroep zal worden gediscussieerd over impact, bestaansrecht en de toegevoegde waarde in de diverse landen. De uitzending is interactief: luisteraars kunnen ook reageren.

Kabinetsbesluit
Op vrijdag 17 juni heeft het kabinet aangegeven dat de Wereldomroep zich uitsluitend nog richt op het bieden van betrouwbare en onafhankelijke informatie aan mensen in landen zonder vrije pers. De omroep zal niet langer een bijdrage leveren aan een realistisch beeld van Nederland voor een wereldwijd publiek en aan de informatievoorziening aan Nederlanders in het buitenland.

Of het kabinet daarvoor geld vrijmaakt, is vooralsnog onduidelijk. Het ministerie van OCW, dat de Wereldomroep tot nu toe financierde, heeft aangegeven niet langer financieel te willen bijdragen. Volgens het kabinet ligt de financiŽle verantwoordelijkheid nu bij Buitenlandse Zaken. Maar dat ministerie heeft nog geen bedrag genoemd. [Radio.NL]