Sport.nl verschuift mee naar de tablet en mobiel

In 2010 is het platform sport.nl van het NOC-NSF overgegaan naar een nieuw model, alle sporten kunnen hun videocontent aanbieden via dit centrale platform. Sport.nl heeft een opzet gekozen waardoor alle sportbonden al hun bestaande of nieuwe portal vlekkeloos kunnen koppelen, hierdoor was er al snel een groot aanbod van beelden beschikbaar.

Op sport.nl is de gebruiker in staat om in een overzicht alle informatie over de diverse sporten te vinden. Sport.nl wordt gevoed vanuit de portalen van de bonden waardoor bonden geen omkijken meer hebben naar het technische aspect om hun beelden integraal aan te bieden.

Sinds 2010 zijn ook steeds meer niet NOC-NSF gerelateerde sporten aangesloten, zoals Autosport, de Vechtsport, maar ook de internationale sportaanbieders zoals RedbullMedia, SuperleagueFormula en evenement organisatoren zoals Bavaria City Racing, Circuit Park Zandvoort, Thriatlon en Paardensport events.

Er is de laatste tijd ook veel gaande op gebied van nieuwe content technologien en het toenemend gebruik van mobiel en tablets. In verband met deze opkomst is er nu ook een slag geslagen naar de html5 omgeving, voorheen draaide alle content in Silverlight waardoor dit op dergelijke devices niet zichtbaar was. [Radio.NL]