Windows 8 bta in september verwacht

De bta van Windows 8 zal naar verwachting in september van dit jaar uitkomen. De bta zou beschikbaar komen tijdens een ontwikkelaarsconferentie. Windows 8 zou volgens de nieuwste geruchten al in april 2012 in de rtm-fase (release to manufacturing). Dit is het moment waarop computerfabrikanten de uiteindelijke versie krijgen.

Volgens de nieuwste planning waar ZDnet-blogger Mary Jo Foley over schrijft zou de Windows 8 rtm versie in april volgend jaar uitkomen. Dit wil overigens niet zeggen dat het dan ook te koop is. Dit zou mogelijk pas ergens in september of oktober van 2012 beschikbaar komen.Metro-interface
Windows 8 wordt tegelijk in drie uitvoeringen uitgebracht, die voor X86 pcs ARM-processoren en een server versie. De meest opvallende verandering van Windows 8 zal de Metro-gebruikersinterface zijn. De gebruiker bedient Windows dan door middel van tegels zoals we die kennen van Windows Phone 7 en maakt bediening met aanraakschermen eenvoudiger. Een filmpje van deze tabletinterface was te zien in een eerder bericht.