Michael Boogerd als Tour-expert in NOS-wielerploeg

Mart Smeets stopt na dit jaar na 39 touredities van 'De Avondetappe' in de Tour de France. Zijn laatste editie worden de Olympische Spelen van Londen in 2012. "Omdat er volgend jaar geen geld is voor twee talkshows en er geen tweede Mart Smeets is, wordt De Avondetappe in 2012 geschrapt", zo meldt Maarten Nooter van de NOS in de Telegraaf.

"Mart, die in januari 65 jaar wordt, neemt afscheid met zijn talkshow op de Spelen, maar blijft daarna wel voor ons inzetbaar als een soort superfreelancer."

Michael Boogerd wordt co-commentator
Vanaf zaterdag doet de NOS drie weken lang op radio, televisie, internet en teletekst dagelijks verslag van La Grande Boucle. Met vertrouwde namen als Smeets, Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot, maar ook met een bijzondere aanwinst, Michael Boogerd.

De voormalige toprenner is co-commentator bij de liveetappes, treedt op als analyticus en schuift later op de avond regelmatig aan tafel bij Smeets. Voor Radio Tour de France neemt hij de dagetappe door. „Ik ken nog veel renners uit het wereldje en dat is volgens mij een duidelijk pluspunt”, zegt Boogerd. [RadioWereld.NL/Telegraaf]