Wedstrijd van de eeuw op RTL7


Zaterdag houdt de bokswereld de adem in: de twee zwaargewicht kampioenen Wladimir Klitschko en David Haye treffen elkaar dan in het HSV-stadion in Hamburg, een duel dat wereldwijd wordt uitgezonden. In Nederland is deze wedstrijd van de (nieuwe) eeuw te zien bij RTL 7 zaterdag 2 juli, tussen 22.00 en 00.00 uur.

Humberto Tan, presentator van BNR NIeuwsradio, presenteert de boksavond samen met drievoudig wereldkampioen zwaargewicht K-1 Remy Bonjasky, Arnold Vanderlyde (driemaal brons met boksen op de Olympische Spelen) en Jules Deelder.

De ’nachtburgemeester van Rotterdam’ schreef eerder het boek ‘The Dutch Windmill’ over bokslegende Bep van Klaveren. ‘The War’, zoals Klitschko - Haye wordt genoemd, wordt ingeleid met beelden van historische zwaargewicht partijen.

Het is namelijk decennia geleden sinds er voor het laatst een wereldtitelgevecht in het zwaargewicht op de Nederlandse tv live te zien was. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Koert Westerman en Arnold Vanderlyde. [RadioWereld.NL]