Hackers leggen al-Qaida plat

Het online communicatiesysteem van al-Qaida is een paar dagen geleden door hackers platgelegd, hierdoor is de terroristengroep al een aantal dagen compleet afgesloten van de buitenwereld.

“Al-Qaida’s online communicatie is tijdelijk niet beschikbaar en het ziet er naar uit dat ze geen ander communicatiekanaal op het internet tot hun beschikking hebben,” volgens Evan Kohlmann van Flashpoint Global Partners, die de communicatie van al-Qaida in de gaten houdt. “De hack-aanval was goed georganiseerd en er werd gebruik gemaakt van een ongebruikelijke, maar hoogstaande technieken. Waarschijnlijk duurt het nog wel enkele dagen voordat al-Qaida het netwerk weer online en functionerend heeft.”

Beveiligingsbedrijf SecurEnvoy medeoprichter Andy Kemshall vindt dat hackersgroepen zoals LulzSec (ondertussen opgeheven) en Anonymous gebruikt moeten worden voor goede doeleinden en niet opgejaagd moeten worden. “We moeten dit soort IT-talent juist gebruiken en de goede richting op sturen, zodat het gebruikt kan worden voor goede doeleinden. Het wordt wel eens vergeten dat de meeste experts van tegenwoordig juist ex-hackers zijn, dus Anonymous en LulzSec zijn de autoriteit van morgen.”

[Via: Tomsguide]