LiteTV start per 1 september bij Ziggo
Kabelexploitant Ziggo start vanaf 1 september met de doorgifte van LiteTV. Ziggo heeft besloten om LiteTV uit te zenden in het veel duurdere digitale pakket vanwege de unieke doelgroep en muziekpropositie. LiteTV zendt 24/7 de beste clips uit zonder irritante onderbrekingen van deejays of commercials. LiteTV wordt niet analoog doorgegeven op de kabel van Ziggo.

LiteTV brengt via kanaal 357 een mix van Nederlandse artiesten zoals Marco Borsato, Doe Maar, Ilse DeLange, Blof, en Guus Meeuwis aangevuld met de grootste buitenlandse artiesten zoals George Michael, Madonna en Bruce Springsteen. LiteTV richt zich voornamelijk op de de volwassen kijker.

LiteTV brengt met de muziek de beste popartiesten van de jaren 80, 90 en van nu een unieke mix. Geen enkel ander muziekstation biedt mainstream pop voor de volwassen Nederlandse kijker.

LiteTV is in Nederland al geruime tijd te ontvangen via CAIW en Delta en via Telenet de grootste kabelaar van Vlaanderen.

Vranz van Maaren, programmadirecteur van LiteTV: “Het wordt hoog tijd dat er in Nederland vernieuwende en onderscheidende TV zenders worden gemaakt. Nog meer van hetzelfde zoals muziekzenders van MTV, daar zit het volwassen publiek niet op te wachten. Het overgrote deel van de 35 +er kijkt en luistert graag naar goede muziek, maar dan moet er wel een zender zijn die dit aanbiedt, wij doen dit.” [RadioWereld.NL]