Goede start voor zomerse vervanger Wegmisbruikers


De kijkcijfers van zondag 10 juli 2011 (SKO)

Overtreders (SBS6, 20:29) – Het nieuwe programma Overtreders is zondagavond met 981.000 kijkers (madl: 16.7%) van start gegaan op het vaste tijdstip van Wegmisbruikers op SBS 6. Daarmee bezet de serie over politie en handhaving de negende plaats in de dagelijkse top 25 van meest bekeken programma’s. Op hetzelfde moment trok alleen Mooiste Meisje van de Klas op Nederland 1 meer kijkers, namelijk 1,2 miljoen. RTL 4 bleef steken op 791.000 kijkers met de film Night at the Museum 2.

In Overtreders volgt de camera Nederlandse politieagenten en handhavers die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden oog in oog komen te staan met kleine en grote overtreders van de wet. Elke aflevering bestaat uit meerdere situaties waarin overtredingen centraal staan. Indien bekend, wordt gecommuniceerd wat de hoogte van de sanctie is en of er eventuele justitiële gevolgen zijn voor de overtreder.

Night at the museum 2 (RTL4, 20:00) – RTL 4 wist de concurrentie zondag niet te verslaan met de tv-premičre van Night at the museum 2. De komediefilm met Ben Stiller trok 791.000 kijkers (madl: 13.7%) en daarmee werd RTL 4 de derde zender van het land. In de bioscopen was Night at the Museum een groot succes. Een onverwachte hit, volgens Stiller. “Night at the Museum was een script dat ik op een dag in handen kreeg en vier maanden later stonden we voor het eerst op de set. Dat had ik nooit aan zien komen, maar ik vond het script leuk en het idee gaf een klik bij mij“, zegt hij in Veronica Magazine.

Varg Veum (KRO, Ned2, 20:29) – De nieuwe detectiveserie Varg Veum is zondagavond goed van start gegaan op Nederland 2. De eerste aflevering scoorde met 620.000 kijkers (madl: 10.4%) ver boven het zendergemiddelde van Nederland 2. Mignon Huisman, hoofd serieaankoop van de Publieke Omroep, liet vorige week weten nog meer Scandinavische krimi’s te willen kopen, maar stuit daarbij op verzet van de omroeporganisatie. “Over het algemeen is men wat huiveriger als het een nieuwe serie betreft, omdat die doorgaans minder kijkers trekt dan een bekende serie“, zei ze.