Run op satellietontvangers door Duitse zenders


Het verdwijnen van de Duitse publieke zenders ARD, ZDF, NDR en WDR uit het analoge kabelaanbod van Ziggo heeft bij veel kijkers geleid tot een ware run op satellietontvangers. Volgens een satellietspecialist uit Siegerswoude is het al dagenlang ‘een gekkenhuis’ in zijn winkel.

“Niet alleen vakantieparken zijn de dupe, ook veel Nederlandse huishoudens kijken graag naar Duitse zenders. Voor deze groep is satellietontvangst de ideale oplossing want ze hebben daarmee gratis toegang tot tientallen Duitse zenders, waaronder ARD, ZDF, NDR en WDR, digitaal en in HD-kwaliteit. De enige benodigde investering is een satellietontvanger. Daarmee hebben ze dan ook nog eens toegang tot alle Nederlandse zenders, de meeste in HDTV. En de maandkosten liggen bij satellietontvangst ook nog eens veel lager dan bij de kabel.”

Bill Wijdeveld, algemeen directeur ASTRA Benelux: ”Het bewijst maar weer hoe belangrijk het is dat consumenten kunnen kiezen uit verschillende infrastructuren.

Satellietontvangst staat voor kwaliteit en keuzevrijheid tegen een zeer betaalbare prijs. Naast het enorme aanbod aan gratis Duitse zenders, biedt de ASTRA-satelliet honderden andere gratis televisie- en radiokanalen in uiteenlopende genres en talen. Digitaal, maar ook steeds meer in HD-kwaliteit. In dat opzicht blijft satellietontvangst uniek.”