Tele 2 wil consument verleiden van de kabel over te stappen

Telecombedrijf Tele 2 voert op een actieve manier campagne en probeert de consument daarmee te verleiden om over te stappen vanaf de kabel.

De aanbieder bestempeld zichzelf als de goedkoopste en hanteert de term 'born to be cheap'.Het bedrijf probeert momenteel met name ook in Zuid-Holland met een huis-aan-huis actie met name kabelabonnees over te halen om snel over te stappen middels een tijdelijke actie. De manier waarop de campagne wordt gevoerd, door vooraf aan te kondigen dat er een interessante aanbieding eraan komt, moet de nieuwsgierigheid van de consument wekken.

Tele 2 biedt vrijwel landelijk digitale triple-play diensten aan waarvoor een glasvezelnetwerk met de VDSL techniek beschikbaar is.De dekking is nog niet landelijk maar consumenten die de aanbieding krijgen zijn volgens Tele 2 direct verbonden met dit netwerk en kan men een upgrade van 20 naar 50 mbps krijgen.VDSL biedt daarbij als opvolger van ADSL meer stabiliteit.

De te behalen maximum snelheid is echter wel afhankelijk van de afstand tot een wijkcentrale omdat de verbindingen naar huis over het gewone kopernetwerk van KPN lopen en er is dus ook geen directe glasvezelaansluiting aan huis. Een voordeel daarvan is volgens Tele2 echter ook dat er geen nieuwe kabel te worden getrokken of nieuwe kastjes in huis moeten worden geďnstalleerd. Volgens woordvoerder Dennis de Vries is die snelheid inderdaad wel afhankelijk van hoe ver men bij een wijkcentrale vandaan woont.

In haar vergelijk met kabelaanbieders en KPN kijkt Tele 2 worden overigens uitsluitend concurrerende bundels van gelijke snelheid vergeleken. De kabelbedrijven UPC en Ziggo bieden wel mogelijkheden voor internet met veel hogere downloadsnelheden tot wel 100 Mbps maar daar moet ook een veel hogere prijs voor worden betaald en ook die snelheid wordt bij veel gelijktijdige gebuikers niet altijd gehaald. Tele 2 maakt het, net als de aanbieders waarmee het concurreert, naast internetten en telefonie ook mogelijk om tv te kijken via haar aanbod en voegde nog recent ook BBC1 en BBC2 aan haar aanbod.