Satelliet-tv provider Sk*link in de verkoop

De Tsjechisch-Slowaakse satelliet-tv provider Sk*Link staat in de verkoop. Dit meldden Broadband News en SatelliteMagazine. Signalen van Sk*Link worden al gebruikt voor de Nederlandse en Vlaamse markt.

Er zou voor Sk*Link een vraagprijs zijn van een slordige Ä40 miljoen. Sk*Link is in zoverre al van belang voor de satellietkijkers in de Benelux omdat van deze provider al de signalen van Travel Channel HD, History HD en Eurosport HD worden betrokken en kijkers krijgen dus al via deze provider tv-signalen in de huiskamer.

Sk*Link biedt in TsjechiŽ en ook in Slowakije televisiediensten via het zogenaamde prepaid betaalmodel aan. Of M7 Group S.A. deze aanbieder kan overnemen is nog ongewis maar wel een mogelijkheid die zeker niet kan worden uitgesloten. M7 Group, de exploitant van onder meer CanalDigitaal en TV Vlaanderen, nam eerder al CS Link over, een andere satellietprovider in TsjechiŽ. Het hele pakket wordt via de Astra 23,5 oost verspreid, een satelliet die dus ook voor de Vlaamse en Nederlandse markt wordt ingezet.