Tachtig procent van de KPN-klanten wil overstappen


Het ziet er naar uit dat KPN en Hi veel klanten gaan verliezen naar aanleiding van de aangekondigde prijsverhogingen van het mobiele internet- en dataverkeer.

Uit het onderzoek, gedaan door Tweakers, blijkt dat 84% van de KPN- en Hi-klanten vanaf september wil overstappen naar een andere provider. De reden hiervoor is de prijsverhoging van het mobiele internet en dataverkeer. (zie afbeelding)

Wordt het wel echt duurder?
Volgens de enquête van Tweakers.net gebruikt 60% van de klanten tussen de 250MB en 1GB per maand, een enkeling gebruikt meer dan 2GB in de maand. Het gemiddelde verbruik volgens KPN ligt zo rond de 200MB per maand. Dit zou kunnen betekenen dat de 1GB helemaal niet nodig is voor het gros van de klanten en ze dus eigenlijk ook met minder data de maand kunnen doorkomen. Voorbeeld: bij een WebXL (7,2Mbit/s) abonnement met 750MB dataverkeer betalen klanten vanaf september 45 euro. De huidige prijs voor een vergelijkbaar abonnement, maar dan met 1GB en 3,6Mbit/s, is nu 42,50 euro.

Dan gebruik je toch gewoon vaker wifi
De internetverbinding op je mobiele telefoon heb je eigenlijk alleen echt nodig als je onderweg bent. Met de wifi-verbindingen die tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond springen, kun je gemakkelijk je datalimiet negeren en gebruik maken van de aanwezige wifi-netwerken. In veel huizen en op bijna alle kantoren en/of scholen is wel een wifi-verbinding beschikbaar waar je mee op internet kunt. En meer gebruik van wifi-netwerken, betekent weer minder dataverkeer via mobiel internet.

Afwachten
Overstappen lijkt misschien een optie, maar let wel: Vodafone en T-mobile zullen naar verwachting ook hun tarieven verhogen. En dan is het natuurlijk nog afwachten wat de andere providers gaan doen. Daarnaast zijn wij benieuwd of de consumenten die willen overstappen ook daadwerkelijk gaan overstappen. Onze vraag aan jullie: overstappen ja of nee?