Fox begint filmdienst op Android


In oktober begint 20th Century Fox met het aanbieden van film-downloads op Android-toestellen. De dienst zal aanvankelijk alleen nog beschikbaar komen voor de V.S., V.K., Frankrijk en Duitsland.

Voor het eerst zal een filmmaatschappij film-downloads gaan aanbieden op het Android-platform. Legale digitale kopieŽn werken nu alleen nog op iOS en Windows-apparaten. Om een film te kunnen downloaden moet de gebruiker echter wel in het bezit zijn van een blu-ray versie van de film. De Financial Times weet te melden dat de film X-Men: First Class de eerste film zal zijn waarbij de koper een digitale versie kan downloaden vanaf de website. Vervolgens kan het dan op het Android-toestel worden gezet.


Tablet als tweede scherm

Fox ziet deze stap als een belangrijke opsteker voor het blu-ray formaat en bereikt met Android een grote markt. Door de interactiviteit van blu-ray komt Fox ook met een app voor Android en Apple waarbij de tablet als een tweede scherm is te gebruiken tijdens het kijken naar de film. Op de tablet kan men dan bijvoorbeeld tijdens de film commentaar geven via sociale netwerken, quizjes spelen en informatie over de acteurs opvragen e.d..

[Via: Financial Times]