RTL8 HD verstrekt HD-aanbod CanalDigitaal


Vanaf komende dinsdag is het HD-aanbod van Nederlandse publieke en commerciële televisiekanalen bij televisieaanbieder CanalDigitaal compleet. Op 26 juli start men namelijk met de doorgifte van RTL8 HD.

Eigenaar M7 Group S.A heeft aan Totaal TV bevestigd dat RTL8 HD dagelijks van 06.00 tot 24.00 uur op de ASTRA3-satelliet wordt uitgezonden. In de nachtelijke uren – waar veel erotisch getinte reclames te zien zijn – is RTL8 HD niet bij CanalDigitaal te bekijken. Opvallend is wel dat RTL8 HD ook te zien is voor alle abonnees die het settopbox-abonnement bij de televisieaanbieder afnemen. Deze abonnee dient dan wel over de oranje/wit kleurig Mediaguard3 smartcard en een HD-satellietontvanger te beschikken. Daarnaast kunnen alle abonnees die het HD-abonnement of één van de HD-smartpack abonnementen afnemen naar RTL8 HD kijken. Ook abonnees die bij CanalDigitaal het Alles-In-1 abonnement – dat bestaat uit telefonie, internet en satelliettelevisie inclusief HD – kunnen RTL8 HD bekijken.

RTL8 HD komt niet beschikbaar op zogenaamde multiroom smartcard waarmee het settopbox zenderpakket te zien is. Wil men op een multiroom smartcard naar RTL8 HD – of welke andere HD-zender uit het HD-pakket – kijken dan dient men voor deze multiroom smartcard aanvullend het HD-abonnement afnemen. De SD-variant RTL8 komt niet in het settopbox zenderpakket beschikbaar en blijft als 24-uurs zender voor alle abonnees vanaf het basispakket op de ASTRA1-satelliet beschikbaar.