WK langebaan uitgebreid bij NOS op Radio en tv


Het WK langebaan zwemmen vindt van zondag 24 tot en met zondag 31 juli plaats in Shanghai. De NOS doet uitgebreid verslag van het zwemspektakel via radio en tv, Op televisie worden vanaf het middaguur de halve finales en finales rechtstreeks uitgezonden. ís Avonds worden de hoogtepunten van die dag nog eens samengevat.

Radio 1
Op de nieuws- en muziekzender Radio 1 verzorgt NOS Langs de Lijn live flitsen in de lopende programmering en ook in de reguliere uitzendingen op Radio 1 komt het WK langebaan ruimschoots aan bod. Op Radio 1 verzorgt Bob van der Tak live flitsen van de finales in de lopende programmering. Daarnaast doet hij in de reguliere uitzendingen van NOS Langs de Lijn verslag van het zwemevenement.

Televisie
Vanaf 12.00 uur worden de halve finales en de finales rechtstreeks uitgezonden op Nederland 1 en op 24 juli op Nederland 2 (i.v.m. de Tour de France). De hoogtepunten van de dag komen van maandag tot en met vrijdag aan bod in een extra uitzending op Nederland 3 en in het weekend in de reguliere uitzendingen van NOS Studio Sport.

De extra uitzendingen worden gepresenteerd Henry Schut. Het commentaar bij de beelden komt van Jeroen Grueter en Martin Vriesema doet het verslag en de interviews. Zondag 31 juli schuift ex-topzwemmer Johan Kenkhuis als analist aan bij Henry Schut. Zij blikken dan onder meer terug op het verloop van het toernooi.

WK langebaan zwemmen
Op de 4 x 100 meter vrije slag estafette bij de vrouwen verdedigt de Nederlandse vrouwenploeg, bestaande uit Ranomi Kromowidjojo, Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk en Inge Dekker, de titel. Kromowidjojo is de grote favoriet voor een gouden medaille op de 50 meter en 100 meter vrije slag. En ook van collegaís Heemskerk, Dekker en Veldhuis wordt veel verwacht. De meeste aandacht bij de mannen gaat uit naar Michael Phelps, die voor het eerst terugkeert naar China nadat hij daar acht keer goud won tijdens de Olympische Spelen in Peking. [RadioWereld.NL]